Jugo de Sandia, czyli sok z arbuza to kolumbijski, orzeźwiający napój z dużą ilością lodu. Smaczny, słodki, dobrze wyglądający. Uwielbiam arbuza w każdej postaci, więc Jugo de Sandia jest u mnie stałym bywalcem. Podany w kolorowych szklankach będzie świetnym "drinkiem" dla dzieci i uwielbianym przez gości napojem, w czasie letnich przyjęć w ogrodzie.
Jugo de Sandia / Watermelon juice
1 kg miąższu arbuza / 1 kg of watermelon pulp
70 ml zimnej wody / 70 ml of cold water
25 g cukru / 25 g sugar
120 g kostek lodu / 120 g ice cubes
Arbuza zmiksować wraz z pestkami. Dodać wodę, cukier i ponownie zmiksować. Rozlać do szklanek. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem dodać lód.
Blend watermelon with seeds. Add cold water, sugar and re-mix. Pour into glasses. Chill in the refrigerator. Add ice cubes, before serving.
2 komentarze:
Que bueno esta el jugo.
Delicioso! Saludo!
Prześlij komentarz