Witam Was serdecznie w nowym roku! Życzę Wam spełnienia marzeń, mnóstwa miłości i uśmiechu a przede wszystkim zdrowia, bo dostrzegamy że jest najważniejsze dopiero wówczas, gdy coś zaczyna nam dolegać. Dlatego dziś, w tym krótkim noworocznym poście oddaję hołd zdrowiu proponując Wam dwa najlepsze dla naszych organizmów składniki: sok z czarnego bzu dzięki któremu mogłam spędzić Sylwestra bez gorączki i jagody goji za którymi przepadam. Zapraszam!
Koktajl z sokiem z czarnego bzu i jagodami goji / Cocktail with elderberry juice and goji berries
1 jogurt grecki / 1 strained yogurt
2 nieduże garści jagód goji / 2 small handfuls of goji berries
5 łyżek soku z owoców czarnego bzu / 5 tbsp elderberry juice
miód do smaku / honey to taste
Jogurt dzielimy na trzy części. Jedną pozostawiamy bez
zmian, drugą mieszamy z pięcioma łyżkami soku z owoców czarnego bzu i
doprawiamy do smaku miodem, trzecią zaś miksujemy z namoczonymi wcześniej
jagodami goji i również dosładzamy do
smaku miodem. Podajemy w pucharku. Na spodzie umieszczamy jogurt, następnie
jogurt z dodatkiem czarnego bzu a na wierzchu ostatnią warstwę. Całość
dekorujemy kilkoma jagodami goji.
Soak goji berries. Yogurt divided into three parts. The first left unchanged, the second mix with juice, the third mix with goji fruit. Serve in a cocktail dish. White layer at the bottom, purple in the middle and red on top. Garnish with a few goji berries.
Soak goji berries. Yogurt divided into three parts. The first left unchanged, the second mix with juice, the third mix with goji fruit. Serve in a cocktail dish. White layer at the bottom, purple in the middle and red on top. Garnish with a few goji berries.
1 komentarz:
Dawno nie robiłam koktajli, a przydał by się teraz taki. Bomba witaminowa na początek roku, pycha! :)
Prześlij komentarz