Za moim oknem krajobraz w odcieniach złota i czerwieni także jesiennej kuchni ciąg dalszy. Pyszna, faszerowana papryka. Idealna dla wielbicieli tradycyjnych gołąbków. Dzięki papryce mięso jest bardzo delikatne i aromatyczne. Polecam. Bardzo dobra alternatywa dla tradycyjnego obiadu.
Faszerowana papryka / Stuffed peppers
Czerwoną paprykę umyć, odciąć zielone części i wyjąć pestki. Mięso mielone przygotować tak, jak na kotlety mielone a następnie przełożyć do środka papryki. Można dodać ryżu, jeśli ktoś lubi. Przykryć całość odciętymi kawałkami papryki. Garnek do przygotowania papryk wyłożyć liśćmi kapusty lub winogron. Ułożyć na nich papryki, zalać wodą tak aby znajdowały się poniżej poziomu wody. Całość gotować do miękkości. W szybkowarze zajęło mi to około 15 minut. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i zagęścić sos mąką.
Wash the red pepper, cut off the green part and remove the seeds. Minced meat prepared so as chops and put into the peppers. You can add the rice, if you like. Cover the whole with cut off pieces of peppers. Put cabbage or grape leaves into the pot. Place the peppers on them, add water so that they are located below the water level. Cook until soft. In a pressure cooker, it took me about 15 minutes. At the end of cooking, add the tomato paste and thicken the sauce with flour.
Wersja do druku: TUTAJ Printable version : HERE
Wersja do druku: TUTAJ Printable version : HERE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz