-->

poniedziałek, 10 marca 2014

Pasta z ciecierzycy i awokado / Avocado & Chickpeas Pasta


Bardzo lubię ciecierzycę. Najlepsza jest ugotowana, podjadana jak letni bób. Dziś przygotowałam jednak pastę, która idealnie pasuje jako dodatek na kanapkę. Polecana będącym na diecie lub tym, którym znudziły się standardowe sklepowe śniadania. Smacznego!

Pasta z ciecierzycy i awokado / Avocado & Chickpeas Pasta

ciecierzyca / chickpeas
awokado / avocado
sól / salt
pieprz / pepper
pieprz cayenne / cayenne pepper
sok z cytryny / lemon juice

Ciecierzycę namoczyć dzień wcześniej. Wodę wymienić po kilku godzinach i pozostawić na całą noc. Następnego dnia ciecierzycę ugotować. Awokado obrać i pokropić sokiem z cytryny. Zmiksować razem z ciecierzycą. Doprawić do smaku przyprawami. Do pasty można dodać przyprawy wedle upodobania i zasobów kuchni.

Place chickpeas in a large bowl and cover completely with cold water. Change the water after several hours and allow to soak overnight, about 12 hours. Then cook. Peel avocado and sprinkle with lemon juice. Mix together with chickpeas. Season to taste with spices. You can adjust the quantities of the spices according to taste and requirement.

1 komentarz:

Olka pisze...

Kupuję pomysł bo uwielbiam awokado...
Ależ piękny ten chlebek ze zdjęcia :)
...taki w sam raz na Wielkanoc :)
Pozdrawiam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...